Yleista - lääkäri Fuengirola hotellit kotikäynnit

YLEISTÄ

Olen suomalainen yleislääkäri, Espanjassa erikoisalani on perhelääketiede (Especialista en Medicina Familiar y Comunitaria). Asun perheeni kanssa Fuengirolassa vuodesta 2011 alkaen. Suomessa työskentelin sekä julkisella että yksityisellä sektorilla yleislääkärinä ja työterveyslääkärinä.

Espanjassa on hyvin toimiva ja korkeatasoinen terveydenhuolto ja annan siihen oman panokseni suomalaisena yleis- ja perhelääkärinä. Sekä koti- ja hotellikäyntipalveluni että klinikan vastaanotto on suunnattu erityisesti suomen kielellä ja suomalaisen kulttuurin mukaisia terveydenhuollonpalveluja tarvitseville, sekä täällä lyhyt- tai pitkäaikaisesti asuville että lomaileville suomalaisille, mutta teen työtäni myös espanjan kielellä.

Toimin suomalaisella yleislääkäriotteella eli pyrin selvittelemään ja hoitamaan sairauksia koti- ja hotellikäynneillä ja klinikan vastaanotollani ja tarvittaessa suositan lisätutkimuksia ja konsultoin erikoislääkäreitä. Pyrin pitämään hoidon kokonaisuuden hallussa myös niissä tilanteissa, joissa tarvitaan ulkopuolisia konsultaatioita. Olen solminut yhteistyösuhteita paikallisiin laboratorioihin (verikokeet ja muut laboratoriotutkimukset), kuvantamisklinikoihin (röntgenkuvaukset, ultraäänitutkimukset, magneettitutkimukset), lääkärikeskuksiin ja sairaaloihin (mm. erikoislääkärien konsultaatiot, sairaalatason tutkimukset, päivystyksellistä laajempaa arviota tai hoitoa vaativat hätätilanteet, ambulanssikuljetukset).

Kaupungissamme Fuengirolassa on myös muita yksityisiä suomalaisia terveydenhuollon ammattilaisia ja palveluja (mm. kotisairaanhoitopalveluita, silmälääkäreitä, ortopedejä, gynekologi, ihotautilääkäri, plastiikkakirurgi, yleislääkäreitä, hammaslääkäreitä, fysioterapeutteja, hierojia, osteopaatteja, kiropraktikko, puheterapeutti, psykologi, liikuntaryhmiä, kivunhoitomenetelmät), monet heistä täällä jo pitkään alallaan toimineita ja hyväksi havaittuja. Myös heidän palvelujansa suosittelen tarpeen mukaan.

Sekä klinikalla että koti- ja hotellikäynneillä minulla on aina mukana normaalin tutkimusvälineistön lisäksi joitakin tarvittaessa otettavia pikaverikokeita. Lisäksi otan tarvittaessa mukaan EKG –laitteen, korvakäytävän imulaitteiston tai nebulisaattorin. Käyntien yhteydessä voin tehdä joitakin pienempiä toimenpiteitä ja antaa hoitoja kuten haavan ompelu, pikkunivelten reponaatiot paikallispuudutuksessa, nivelen punktiot, kortisoni –injektiot niveleen ja jännetuppiin, esim. alaselän tai hartian lihasten trigger –puudutukset, nivelten sidokset ja kevyet lastoitukset, korvakäytävän huuhtelu ja eritteiden imeminen, nebulisaattorihoidot hengityselinoireissa. Pidän laukussani ns. hätätilannelääkkeiden lisäksi myös tavallisimpia antibiootteja ja useita muita lääkkeitä, joista voin jättää hoitoon tarvittavan kuurin joissakin tilanteissa jo käynnin yhteydessä.