Suoraveloitus matkavakuutusyhtiöiltä (päivitetty 15.10.2020)

Suoraveloitus toimii sekä SOS Internationalin että Euro-Centerin yhteistyökumppaneina työskentelevien vakuutusyhtiöden kanssa. Suomalaisista matkavakuutuksista näitä ovat tällä hetkellä mm. Pohjolan matkavakuutus (ent. EUROOPPALAINEN), AIG Europe Finland, Chubb, Fennia (myös Yrittäjäin-Fennia), If Liittovakuutus, If Vahinkovakuutusyhtiö, LähiTapiola (LocalTapiola), Lähivakuutus, Pohjantähti, Tapiola, Turva ja Ålands Ömsesidiga.

Suoraveloitus tarkoittaa sitä, että voin laskuttaa suoraan vakuutusyhtiötäsi ilman, että sinun tarvitsee ensin maksaa käyntiä ja sitten hakea korvausta. Tämä edellyttää passin/henkilökortin lisäksi, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus ja sen vakuutuskortti/ vakuutuksen tiedot paperilla (tai esim. tietokoneella tiedostona) ja että kyseessä on matkavakuutuksesta korvattava sairaus tai tapaturma. Lisäksi täytämme paikan päällä vakuutuskaavakkeet, joihin tulevat henkilötietojen lisäksi tiedot matkasta.

Poikkeukset suoraveloituksessa:

POP-matkavakuutus: Halutessasi suoraveloituksen, uusimpien vakuutussääntöjen takia sinun on soitettava kortissasi/ sopimuksessa olevaan suomenkieliseen numeroon ja pyydettävä maksusitoumusta käynnille. Voit myös maksaa käynnin pankki-/luottokortilla tai käteisellä ja hakea korvauksen vakuutuksestasi jälkikäteen.

Alandia ja Folksam Vahinkovakuutus (Aktia) eivät enää kuulu SOS Internationalin suoraveloitusjärjestelmän piiriin, joten voit halutessasi tiedustella suoraveloitusmahdollisuutta suoraan vakuutusyhtiöltäsi tai maksaa käynnin ja hakea korvauksen jälkikäteen.

Nordean luottokortteihin liittyvät matkavakuutukset: Vakuutusyhtiö on lopettanut suoraveloitusjärjestelmän. Käynti maksetaan Nordean luottokortilla ja korvaus haetaan vakuutuksesta jälkikäteen. Uusimman käytännön mukaan  sama menettely on voimassa kaikkien korttien osalta, koskien myös Platinium -kortteja.

Lisätietoa palveluistani:

http://www.g.page/drfuengirola

http://www.facebook.com/drfuengirola

Leave a Reply