Allergisia oireita aiheuttavat kasvit Málagan provinssissa

Málagan provinssissa on suuri määrä siitepölyttäviä kasveja, joista osalle (esim heinäkasvit) me suomalaiset voimme olla allergisia jo tänne tullessamme ja osalle (mm. oliivi, mimosa) saatamme kehittää allergian täällä pidempään oleillessamme.

Alla taulukko, josta näet kuukausittain (ylärivillä kirjaimet E, F, M, A,… vastaten 12 kuukauden nimiä espanjaksi) erilaisten pölyttävien kasvien ja kasviryhmien kukinta-ajat Málagan kaupungin mittauspisteessä mitattuna (ovat sovellettavissa koko Costa del Solin alueelle, määrät vaihtelevat alueittain jonkin verran).

Sen alla olevassa toisessa listauksessa ovat vastaavat ensimmäisessä taulukossa näkyvät kasvien tai kasviryhmien latinankieliset nimet (ns. tieteelliset nimet) ja niiden jälkeen vastaavat  nimet espanjaksi ja suomeksi.

Tuosta taulukosta kokonaan puuttuva mimosa kukkii helmikuusta heinäkuulle, jopa lokakuulle asti, Málagan seudulla kukinnan huippu on huhtikuusta eteenpäin.