Mistäs niitä vitamiineja ja muita tärkeitä juttuja saa?

“Tää on oikee vitamiinipommi!” Niinhän sitä monesti sanotaan ja melko usein myös osutaan oikeaan – mutta ei aina. Tässä Hesarin nettisivuilta löytyvässä Joonas Konstigin kolumnissa on vinkkiä siitä hedelmätmistä niitä vitamiineja ja muita hyödyllisiä ravintotekijöitä saa. Liiallisuuksiin ei ravintosisältöjen ja hivenainemäärienkään tarkkailussa kannata mennä, mutta ihan mielenkiintoista on välillä tsekata omaa perusruokavaliota tältäkin kannalta. Tiesitkö, että eniten C-vitamiinia on tuoreessa ruusunmarjassa ja vastaavasti vähiten sitä on mm. ahvenessa? Tämän tiedon ja monta muuta vastaavaa löydät tästä linkistä, jota klikkaamalla pääset suoraan Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitoksen hakukoneeseen, josta näet eri elintarvikkeiden ravintotekijöiden määriä.

Leave a Reply