Ihonhoito – naisten juttu?

On miehiä jotka ajattelevat otsikon sanoin – ihonhoito on naisten juttu. Iho on kuitenkin yksi kroppamme tärkeistä kudoksista (tai elimistä kuten sitä myös joskus nimitetään), niin naisilla kuin miehilläkin. Ihon hyvä Ihon hoitokunto on monille itsestään selvyys, mutta kun iho alkaa oireilla, on siitä leikki kaukana; valvotut yöt kutisevan ihon kanssa tai harrastuksia tai jopa arkielämää rajoittavat iho-oireet eivät ole herkkua.

Tästä linkistä löytyvässä Allergia- ja astmaliiton nettisivujen artikkelissa kerrotaan vinkkejä mm. talvisin kutisevan ihon pesuun ja rasvaukseen. Toki suomalaisen ihon oireet ovat talvisin erilaiset riippuen siitä ollaanko koti-Suomessa vai vaikkapa “muuttolintuna” täällä Aurinkorannikolla, mutta artikkelista löytyvät ihonhoidon vinkit ovat sovellettavissa niin kylmässä ja kuivassa kuin vähän lämpimämmässä ja kosteammassakin talvihtivan ihon hoitoon.

Oireetonta ihoa ei tarvitse hoitaa mitenkään erityisesti. Mutta jos iho alkaa oireilla, toimeen on syytä tarttua ajoissa ennen kuin ihon raapimisesta on syntynyt kierre. Ja tämä kannattaa myös meidän miesten muistaa.

Leave a Reply