Millainen lääkärin pitää olla?

Ensin täytyy sanoa, että tämä ei nyt varsinaisesti ole mikään vinkki vaikka otsikko nettisivujen yläosassa niin väittääkin. Oman ammatin harjoittamiseen liiittyvät asiat ja näkövinkkelit vain kiinnostavat minua ja kun näin tämän linkin takaa löytyvän lyhyen kirjoituksen, päätin laittaa sen tänne vinkkiosastoon muidenkin luettavaksi. Ja toiseksi mainittakoon, että en pysty sanomaan tähän aiheeseen liittyen mitään syvällä rintaäänellä, vastausta voi jokainen omista lähtökohdistaan käsin hahmotella jos niin haluaa.

MédicoKirjoituksesta voimme lukea Hippokrateen mielipiteen siitä miten lääkärin tulisi tuoksua ja Eric Casselin ajatuksen siitä miltä puolelta lääkärin vastaanottohuoneen pöytää löytyy totuus. Yksi totuus lääkäreistä kuullaan yhden omaan lääkäriinsä tyytyväisen pohjois-savolaisen emännän suusta: “Ei se ole hyvä, ennemminkin paha, mutta se on aina sama.” Niinpä, totuus sekin.

Leave a Reply