Uusia työkaluja kotikäyntilaukkuun

Kotikäyntien ”työkalupakkiin” täydennystä vuoden 2015 alussa: kannettava EKG -laitteisto. Normaalisti kliinisessä tutkimuksessa käytettävien stetoskoopin, verenpainemittarin, korvalampun ja refleksivasaran CardioMPluslisäksi kotikäynneillä mukana on nyt myös EKG -laite Cardio M Plus sekä sormenpääverestä tehtävä pikatesti sydänentsyymeille rintakiputilanteita varten. Aina mukana käynneillä on myös mm.  tikkutesti virtsatietulehduksen toteamiseksi, verensokerimittari, happisaturaatiomittari (veren happikyllästeisyyden arvioimiseksi), pika-CRP -testi eli sormenpääverikokeesta tehtävä tulehdusarvokoe ja raskaustesti. Haavojen varalle on puuduteaineita ja suturaatio- eli ompeluvälineistö. Virtsaumpitilanteisiin on virtsarakon kertakatetrointi -setti. Lisäksi pidän mukana pistoksena annettavia lääkkeitä akuutteihin kiputilanteisiin ja allergisiin reaktioihin  sekä kortisonivalmisteita mm. nivelensisäisiä injektioita varten. Lääkelaukussa on myös joitakin yleisimpiä antibiootteja ja muita päivystyksellisiä lääkkeitä.

Leave a Reply